Numele sau stiintific este Annona muricata si mai este cunoscut sub numele de cherimoya, guanabana si Brazilian paw paw. Se considera ca ingredientul activ din cadrul Gaviolei este un tip de compus vegetal (fitochimic) numit acetogenine anonocoase.
Se presupune ca Gaviola prezinta beneficii terapeutice, avand capacitatea sa incetineasca raspandirea afectiunilor cancerigene la nivelul organismului sau poate face terapiile traditionale de cancer sa functioneze mult mai bine.
Suplimente cu continut de Graviola: Refacerin Celule Stem, Graviola Duo, Kit Anticancer Forte, Kit Hepato
Potrivit MedIndia, ceaiul fabricat din frunze de Gaviola a fost utilizat mult timp in regiunea Amazonului pentru a trata afectiunile hepatice si stomacale. Un alt ceai facut din scoarta, frunze si radacini este folosit ca sedativ si antispasmodic pentru calmarea nervilor. De asemenea, se utilizeaza pentru a reduce tensiunea arteriala crescuta. Dar una dintre cele mai interesante descoperiri despre gaviola este ca este un potential ameliorant al afectiunilor cancerigene.
Substantele nutritive pe care le regasim in cadrul Gaviolei sunt vitamina C, potasiu, magneziu, cupru, vitamina B6, proteine, fibre, tiamina, niacina, riboflavina, fier, fosfor si acid pantoteic.
Gaviola si beneficiile pe care acest fruct le prezinta in cazul afectiunilor cancerigene.
Proprietatile anticancerigene ale Gaviolei au fost un subiect de cercetare in ultimii 40 de ani. Incepand cu anii 1970 au fost efectuate mai mult de 20 de studii de laborator asupra compusilor derivati din Gaviola. Aceste studii au demonstrat ca Gaviola poate avea potentialul de a distruge celulele maligne in 12 tipuri diferite de cancer, inclusiv cancerele de prostata, san, plamani, colon si cancerul pancreatic.
Tumorile pancreatice, de exemplu, sunt rezistente la chimioterapia conventionala, motiv pentru care cancerul pancreatic are cea mai mare rata a mortalitatii in comparatie cu toate celelalte tipuri makore de cancer. Dar un studiu publicat in revista Cancer Letters arata ca extractul de Gaviola care contine acetogenine, contribuie la aparitia unor schimbari ce conduc la o scadere a tumorilor in crestere progresiva, precum ciclul celular, caile multiple de semnalizare care regleaza metabolismul, proprietati metastatice, etc.
Un studiu din 2016, publicat in Jurnalul European de Cercetari in domeniul Farmaceutic si Medical, sustine ca "frunzele Gaviolei pot contribui la inhibarea celulelor canceroase si pot ajuta la ameliorarea mult mai rapida si eficienta a afectiunilor cancerigene". De fapt, studiu continua sa sugereze ca cercetarea a demonstrat ca Gaviola este un fruct puternic in combaterea celulelor canceroase.
Studiile efectuate la Centrul de Cancer Memorial Sloan-Kettering au dovedit ca extractul de Gaviola este eficient impotriva cancerului de san si a cancerului de ficat. Un studiu din 1999 a aratat ca Gaviola a avut eficacitate in cazul cancerului de prostata si cancer de san, iar studiile efectuate la Universitatea din Nebraska au descoperit ca Gaviola a inhibat cresterea celulelor cancerigene pancreatice.
Cercetarile publicate in rapoartele Food & Function arata ca, componentele bioactive ale extractelor de Gaviola pot avea un efect pozitiv de combatere a afectiunilor cancerigene, datorita abilitatilor de curatare a radicalilor liberi si enzimelor antioxidante pe care le contine, ajutand astfel la eliminarea celulelor canceroase. Se crede ca frunzele de Gaviola ajuta la eliminarea celulelor canceroase prin blocarea productiei de ATP, adenozin trifosfat, o forma utilizabila a energiei pentru celule. Aceasta energie este cuprinsa intr-o legatura chimica care, daca este eliberata, poate fi utilizata pentru a incuraja o alta activitate in interiorul celulelor.
Cu toate acestea, extractul de frunze Gaviola poate ajuta la blocarea acestei activitati, ceea ce poate reduce impactul celulelor canceroase prin ruperea acestora pana cand se vor deteriora. Aceasta se numeste apoptoza sau moarte celulara programata. In plus, oamenii de stiinta de la Insitutul Tepic de Tehnologie din Mexic au descoperit acetogenine in fructele Gaviola, care detin proprietati chemoterapeutice.
Extractul de Gaviola a demonstrat capacitatea de a ajuta la uciderea numeroaselor tipuri de celulele canceroase, in special celulele cancerului pancreatic. Deoarece celulele canceroase au mai multa glicemie, cresterea celulelor este de obicei sustinuta astfel, precum si cresterea tumorii. Cu toate acestea, in studiul realizat la Universitatea din Nebraska, mentionat mai sus, celulele care au primit extract de Gaviola si-au redus absorbtia de glucoza in comparatie cu celulele fara terapie. Aceasta scadere poate face dificil pentru celulele afectate sa traiasca si sa se inmulteasca, ceea ce este un lucru bun.
Un studiu Virginia Tech publicat in Nutrition and Cancer, editia din Iunie 2011, arata ca Gaviola, sub forma de suc, ar putea inhiba cu succes cresterea celulelor cancerului de san la persoanele care nu prezinta daune asupra celulelor sanatoase. In plus, s-a demonstrat ca extractul de Gaviola reduce seminificativ cresterea tumorilor.
Alte beneficii pe care Gaviola le prezinta asupra organismului nostru.
Pe langa faptul ca este benefic in cazul afectiunilor cancerigene, Gaviola este un agent antimicrobian cu spectru larg pentru infectiile bacteriene si fungice, este eficient impotriva parazitilor si viermilor iterni, ajuta la reducerea tensiunii arteriale si este utilizat pentru starile depresive, stres si tulburari nervoase.
Cercetarile arata ca, prin extractul de Gaviola, organismul nostru poate beneficia de urmatoarele beneficii ale acestui fruct:
- ataca cancerul in conditii de siguranta si eficace cu o terapie naturala care nu provoaca greata extrema, pierdere in greutate sau a parului;
- ajuta la sustinerea sanatoasa a sistemului nostru imunitar si protejeaza organismul impotriva infectiilor grave;
- imbunatateste energia si calitatea vietii dumneavoastra.
Multe dintre beneficiile de sanatate pe care Gaviola le prezinta sunt considerate a fi derivate din proprietatile sale antioxidante. Studiile arata ca fitonutrientii care se regasesc in compozitia fructelor Gaviola sunt bogati in compusi antioxidanti, incluzand alcaloizi, saponine, terpenoide, flavonoide, cumarine, lactone, antracinone, tanini, glucozide cardiace, fenoli si fitosteroli. Acesta este un grup care poate ajuta la combaterea afectiunilor cauzatoare de celule cancerigene si chiar a tumorilor.
Studiile suplimentare au aratat ca antioxidantii pot ajuta in cazul afectiunilor oculare. Studiul privind astfel de afectiuni legate de varsta, condus de Institutul National de Ochi, a descoperit ca antioxidantii sunt utili, mai ales atunci cand sunt consumati ca un cocktail de vitamina C, E, beta-caroten si zinc. Aceasta combinatie a micsorat, de fapt, riscut dezvoltarii degenerarii maculare.
Extractul de Gaviola a prezentat proprietati antiinflamatorii in plus fata de caracteristicile lor antimicrobiene, facand astfel din acest fruct unul versatil.
Gaviola este adesea utilizata pentru a trata infectiile cauzate de bacterii si paraziti, inclusiv leishmanioza, o afectiune care este transmisa prin muscatura puricilor de nisip. De asemenea, a fost utilizata pentru a ameliora herpesul, tusea si varsaturile. Infectiile bacteriene si virale pot provoca tuse, stranut, febra si mai multe simptome, iar in timp ce aceste simptome pot fi frustrante, ele sunt eficiente, deoarece fac parte din metoda pe care organismul nostru o foloseste pentru a declansa sistemul imunitar in fata unei infectii.
Suplimente ce contin extract de Graviola: Refacerin Celule Stem